Tipărește rețeta

Batoane granola low FODMAP

Aceste batoane de cereale tip granola se pregătesc extrem de rapid, rezistă mult timp și pot fi transportate ușor, în cazul în care ai nevoie de gustări low FODMAP de luat cu tine.
Timp pregătire5 mins
Timp gătire4 mins
Porții: 8 batoane
Calories: 50kcal

Equipment

Ingrediente

  • 50 g sirop de orez brun
  • 15 g quinoa expandată
  • 10 g orez expandat
  • 13 g nuci
  • 13 g stafide
  • 10 g zahăr brun închis (opțional)
  • 1/4 linguriță vanilie măcinată (opțional)

Instrucțiuni

  • Taie stafidele și nucile (le poți mărunți un pic la blender pentru o textură mai fină sau tăiate grosier pentru o textură crocantă).
  • Adaugă toate ingredientele într-un vas și amestecă-le bine ca să se distribuie uniform.
  • Pune o foaie de copt în tavă, unge-o cu puțin ulei și apoi toarnă compoziția în tavă.
  • Presează foarte bine compoziția în tavă astfel încât să nu rămână goluri; poți face asta cu o lingură sau cu degetele umezite în puțină apă ca să nu te lipești.
  • Bagă tava în cuptorul preîncălzit la cea mai mică treaptă timp de 5 - 8 minute (până se rumenește ușor pe margini). Nu lăsa granola prea mult în cuptor pentru că se arde repede.
  • După ce ai scos granola din cuptor las-o în tavă până se răceste complet, apoi o poți scoate și tăia în forma dorită (fie batoane, fie o rupi în bucățele mici și le mănânci ca cerealele granola clasice)

Mențiuni

Batoanele se păstrează bine la temperatura camerei minim o săptămână (de preferat acoperite sau într-un recipient închis ermetic), sau la frigider minim 2 săptămâni (mai mult n-am testat, că le-am mâncat :) )
1 baton cântărește aproximativ 13 grame și are aprox. 50 calorii / 9,5g carbohidrați din care 5,5 g zaharuri / 1g grăsimi / 0,6g proteine (valori nutriționale calculate în aplicația Cronometer).